Областният управител Живка Аладжова обсъди с представители на държавните институции честването на Трети март

STZAGORA.NET

„За нас с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова е огромна отговорност да организираме събитията, свързани с честването на Националния празник на Република България 3 март на връх Шипка. Разчитаме на всеки от Вас, за да създадем подобаваща организация за честването на празника”, заяви пред представителите на държавните институции Областният управител Живка Аладжова, която бе на изнесена работна среща в Казанлък днес. Домакин на форума бе община Казанлък.

Честването на Националния празник на Република България се организира в партньорство между общините Казанлък и Габрово на ротационен принцип. Тази година домакин и организатор на честванията е община Казанлък.

В работната среща участваха кметът на Казанлък Галина Стоянова, директорът на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа” Данчо Данчев, представители на община Габрово, на РУ „Полиция“ – Казанлък и Габрово, командирите на военните формирования към 61-ва Стрямска механизирана бригада, разположени в Казанлък, Районната пътна служба. Обсъдена бе техническата подготовка по отбелязване на празника и конкретните отговорности на отделните институции.

Програма за честване на Националния празник на Република България – 3 март:

9.30 часа, пл. Севтополис”, Казанлък
Тържествен водосвет за благоденствието на българския народ
Ритуал по издигане на националното знаме

11.30 часа, Площад в подножието на връх Шипка (площада преди стълбите към върха)
Тържествен митинг по повод Националния празник на Република България

12.30 часа, вр. Шипка
Поклонение пред Паметника на Свободата
Поднасяне на венци и цветя

Тръгване на автобусите за вр. Шипка – от 09.00 ч. пред хотел „Казанлък”.
Цена на превоза – 4.50 лв. в двете посоки.
Цена на превоза в едната посока – 3.00 лв.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн