Неделен протест с ниско напрежение пред EVN – Стара Загора

STZAGORA.NET


Микропротест с ниско напрежение пред централата на EVN България в Стара Загора се състоя от 11 часа в днешния неделен ден. Събитието бе замислено и организирано във Фейсбук като отзвук на февруарските протести срещу високите сметки за тока през 2013 г.

На обявеното място на протеста обаче се събраха цифром и словом 7 протестиращи. Журналистите бяха също толкова, а полицаите, изпратени да охраняват проявата, бяха 11 на брой, с 4 полицейски коли.

“Целта ни бе да се срещнем година по-късно за равносметка, а и да помълчим минута в памет на самозапалилите се българи в онзи протестен февруари” – каза пред медиите Антон Николов (на втората снимка) – миналата година едно от активните лица на протеста, а днес вече регионален представител за Югоизточна България (области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас) на новоучредената (на 8 февруари в София) партия “Нова България” с лидер Ивайло Симеонов, единствената засега у нас, зачената в социалните мрежи (Фейсбук и др.).

Почти всички от лицата на чисто гражданския преди година протест вече са в една или друга партия, каза още Антон Николов. Той изрази съжалението си от факта, че в Стара Загора има 140 хиляди жители, но гражданите сред тях се броят на пръсти, ако се съди по днешната “масова” проява.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн