Фирма “Зауба” чисти нерегламентирано сметище над кв. “Лозенец” след сигнал от Фейсбук-група

STZAGORA.NET

Нерегламентираното сметище преди почистването. Снимка Стефан Чертоянов

След сигнал за нерегламентирано сметище над местността “Червената пръст” в старозагорския квартал “Лозенец”, подаден през електронната платформа “Моята еОбщина” от членове на Фейсбук-групата “Моята Стара Загора”, бе получен отговор от Община Стара Загора. В него се казва, че за премахването на сметището ще се погрижи фирма “Зауба” от 10 февруари. Публикуваме пълния отговор, изготвен от Дирекция “Стопанска политика” на Общината:

“Уведомяваме Ви, че на 05.02.2014 г. комисия от Община Стара Загора в състав Пламен Кънчев Йорданов – Началник Отдел “Екология”, Гино Кирилов Гинов – Ръководител Звено “Чистота” и представители на Звено “Контрол по чистотата и опазване на околната среда”, направи оглед на нерегламентираното сметище над квартал “Лозенец” и установи, че замърсяването се е получило в резултат на недобросъвестната дейност на живущите в кв. “Лозенец”. От 10.02.2014 г. сметопочистващата фирма “Зауба” АД с необходимата техника ще почисти и извози натрупалите се отпадъци.

В помощ на стратегията по почистване и поддържане на проблемния участък, комисията ще предложи на Кмета на Община Стара Загора да разпореди на сметопочистващата фирма да постави в района от 2 до 3 броя контейнери – 10 кубически метра, които да бъдат извозвани всеки понеделник и петък. Въпреки това, проблемния район ще бъде контролиран ежедневно от технически сътрудник на АБ “Лозенец” и Звено “Контрол по чистотата и опазване на околната среда”.

Благодарим Ви за посочения сигнал да бъде градът ни чист и приветлив за гражданите на Стара Загора.”
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн