НАП: Данъкът се плаща с 5% отстъпка до 10 февруари

STZAGORA.NET
До 10 февруари 5% отстъпка от данъка върху доходите получават онези граждани, които подадат данъчната си декларация и си платят задълженията. Същата отстъпка важи и за тези, които декларират с електронен подпис, но до края на кампанията 30 април. Ползва се само едната отстъпка. Важно е да се знае, че лицата имат право на нея, само ако авансовият данък през годината е определен и внесен в срок. Съветваме клиентите ни да изтеглят от сайта на НАП бланката на декларацията за доходите с баркод, за да не допуснат грешки при попълването й. Декларацията се зарежда на компютъра и се попълва офлайн, елиминира техническите грешки и гарантира по-бързо възстановяване на данък, в случай че има такъв.

Припомняме, че данъчните декларации за доходите могат да бъдат подадени до крайния срок 30 април и във всяка от 18-те пощенски станции в общините на Област Стара Загора. На изброените места клиентите ни могат да входират данъчните си декларации, което е равностойно на посещение в НАП. Те ще получат входящ номер на момента, без да е необходимо да плащат за услугата. За първи път от тази година в Стара Загора са разкрити и работни места в пощите в кварталите “Зора”, “Железник”, “К.Ганчев” и “Три чучура-север”. Обръщаме внимание на клиентите ни да не забравят да попълнят в декларациите си телефонен или мобилен номер за контакт и, разбира се, да са подписали подаваните документи.

Освен в офисите на НАП и допълнителните места в Български пощи, данъчни декларации могат да бъдат изпратени по интернет, подписани с електронен подпис, или по куриер, с обратна разписка.

На разположение за въпроси и по-специфични казуси са експертите от информационния център на НАП на 0700 18 700. Услугата е на цената на градски разговор.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн