Медицинският факултет при Тракийския университет е № 4 по общ резултат сред медицинските специалности в страната

STZAGORA.NET
Медицинският факултет при Тракийския университет е на 4-то място по общ резултат сред медицинските специалности в България и на 14-то място сред всичките 351 специалности от всички университети в страната. По този показател факултетът е с най-висок резултат в Тракийския университет, съобщиха от Пресцентъра му. Данните са оповестени в рейтинговата система на българските университети за 2013 г., разработена по проект на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Старозагорският Медицински факултет е на 4-то място и по брой на научните публикации и цитати сред 6 медицински университета в страната. По този показател отново е начело в Тракийския университет и на 9-то място от 351 специалности и университети в България.

Средният успех на студентите по медицина у нас е 5.55. Старозагорският факултет по медицина е на първо място по успех по време на приема в Тракийския университет. Средният успех от дипломата на приетите кандидат студенти е 5,52, сочи изследването. Според ръководителя на проекта за рейтинговата система Георги Стойчев факултетът има общ резултат от 66 точки, който го нарежда дори пред първото място на Софийския университет в класацията по право.

99.5% от възпитаниците на Медицинския факултет в Стара Загора се реализират веднага на пазара на труда. По този показател факултетът отново е на първо място в Тракийския университет.

Според авторите на изследването изводът е, че в България няма лоши университети по медицина. По това направление се наблюдава почти нулева безработица и минимум 1000 лева осигурителен доход.
#vvv

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Медицинският факултет при Тракийския университет е № 4 по общ резултат сред медицинските специалности в страната”

  • пиеро wrote on 5 февруари, 2014, 17:33

    Е, как може да се гордееш,че се предпоспеден!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн