Офисът на НАП в Стара Загора изпълни годишния си план за приходите. Местният бизнес декларира с 1 млн. лв. повече данък печалба

STZAGORA.NET
Резултатите за 2013 г. за структурата на НАП в Стара Загора са 100.5% изпълнен годишен план за приходите и 237 милиона лева от данъци и осигуровки. Постъпленията в Централният бюджет са 130.8 милиона лева. Изнесените данни не включват платените данъци и осигуровки от 267 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.

Данъчните приходи са с 5.3 милиона лева повече в сравнение с 2012 г. и възлизат на 122 милиона лева. Най-голям принос за преизпълнението има данъкът върху добавената стойност, от който постъпленията за годината са 68.3 милиона лв., или с 15 млн. лв. повече от приходите през 2012 г. Платените корпоративни данъци са 20.4 милиона лева – с над милион повече. Физическите лица в Област Стара Загора са внесли в хазната 33 милиона лева от получени доходи през 2012 г.

От осигурителните фондове общите приходи в бюджета са 106 милиона лева, от които постъпленията от Държавно обществено осигуряване са 62.7 милиона лева, а платените здравни вноски за периода са над 30.5 милиона лева. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са внесени 12.8 милиона лева.

Основната задача на НАП – Стара Загора и през новата година е да насърчава доброволното плащане на данъци и осигуровки от бизнеса и гражданите, и да подобрява събираемостта, като ограничава до минимум рестриктивните мерки, съобщават от институцията.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн