МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) дарява 300 лв. на самотния баща от Свищов Евгени Стефанов

STZAGORA.NET

Финансовият статус на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) не пречи ръководството на болницата да е съпричастно не само към здравословните проблеми на хората, но и да им помогне в тежките житейски предизвикателства.

След излъчените репортажи по няколко телевизии, болничното ръководство взе решение и преведе 300 лв. на Евгени Богомилов Стефанов от свищовското село Деляновци, който отглежда сам двете си деца с 80 лв. на месец. Тежката съдба на мъжа и двете деца трогна персонала на болницата.

Този жест на съпричастност осмисля работата на персонала, коментираха от най-голямата старозагорска болница.

Парите ще бъдат преведени в разкритата на името на Евгени Стефанов дарителска банкова сметка.

* * *
В МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) работят лекари, за които хуманизмът и професионализмът са над всичко

В МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) работят лекари, за които хуманизма и професионализма са над всичко и го доказват с ежедневната си работа. Независимо, че пациенти избират да се лекуват в частните болници в Стара Загора, според финансовото си състояние и своите предпочитания, то доказания професионализъм и безотказността на медиците от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) е причината съвестно да се довършва лечението на пациенти със сериозни клинични проблеми, чиито лечение е започнато в други болнични заведения.

В МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) се лекуват пациенти, които не се селектират по повод тежестта на техните оплаквания и заболявания.

Поредно доказателство за това е следния случай: Пациентът И.В.М. , на 78 години от Сливен е приет, заради счупване на бедрената шийка и опериран в една от частните болници в града. Операцията е извършена успешно, на третия ден след нея, обаче той е съобщил за силни коремни болки. Извършена е консултация с хирург, но незнайно защо пациентът е насочен към МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска). Тук постъпва в тежко общо състояние с данни за дифузен перитонит, предизвикан от перфорация на сигмоидното черво.

Веднага е въведен в операционна зала и екип в състав д-р Хаджипетков, д-р Карабойдев (хирурзи) и анестезиологът д-р Педакиев извършва спешната животоспасяваща операция.

В момента пациентът е в реанимация на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) в тежко общо състояние, на командно дишане.

Обгрижва се интензивно, без да се пестят никакви медикаменти, категорични са от лекуващият го екип. Лекарите се борят за живота му и са оптимисти, че ще го спасят.

Това е обичайното ежедневие на работещите лекарски екипи в болницата.

Тази нощ отново е извършена животоспасяваща операция по повод остър корем на пациентката М.К., на 72 години и е спасен живота на друга пациентка с едно от най-тежките заболявания – мезентериална тромбоза от екип в състав – д-р Христакиев, д-р Колев (хирурзи) и д-р Бадов (анестезиолог).

Независимо от по-ниските си финансови възнаграждения медиците от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) нямат предпочитания към пациентите си, не са демотивирани, а работят прилагайки максимално професионалните си умения и всеки ден отстояват доброто име на болницата.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн