Петър Хубчев след контролата: “Тепърва ще преценяваме качествата на бразилеца Матеус Борели”

STZAGORA.NET
Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на контролата с „Верея“, спечелена от беройци с 5:1. Той сподели впечатленията си от мача, подготовката, селекцията и коментира някои актуални слухове в Стара Загора.

- Мнението Ви за мача?
- Всички момчета се вложиха максимално. Така беше и в първия мач. Това искахме – топката да върви максимално, да има малко по-техничен футбол. Искаме да вкараме сега малко по-различни неща с оглед на това какви хора имаме в отбора като тактика, но ни трябва малко повече време. Като цяло старанието беше на нужното ниво. Ще си позволя да благодаря и от името на двата отбора на хората, които се грижат за поддръжката на стадиона. Направиха всичко възможно, за да се получи тази добра проверка.

- Видяхме, че липсваха някои от момчетата. Има ли някакви контузии в отбора?
- Станислав Костов два дни има лек грип. Предпочетохме веднага доктора да го отдели от отбора, за да няма по-тежки последици. Контузии няма. За другите липсващи така сме преценили.

- Появяват се слухове, че са водени разговори с Наско Сираков да започне като спортен директор в „Берое“. Доколко това е вярно?
- Не са водени разговори.

- Доволен ли сте от последните дни от подготовката след мача с „Ботев“ (Гълъбово) предвид условията тук?
- Аз съм доволен от старанието на футболистите. Точно поради тези причини останахме тук. Беше ни ясно, че ще имаме такива условия и аз лично се радвам, че са такива тежки условията. Като цяло от обема, който трябваше да свършим чисто бегови, съм доволен.

- В Турция на какво ще наблегнете?
- Повече на тактика и ще отделим повече време на чисто такически упражнения и ще се концентрираме върху трите контролни срещи. Предполага се и че терените ще бъдат в перфектно състояние.

- Няколко думи за това момче, което е на проби от Бразилия и за Чурлинов…
- Чурлинов си тръгна на 23 януари без да го освобождаваме, тъй като имаше някакви семейни проблеми в Македония. Оттогава обаче не се е обаждал и мисля, че вече не е тема за нас при тези обстоятелства. За Матеус Борели е много рано. Той е от два дни тук. Малко му е тежко. Вчера ми каза, че за първи път и сняг вижда. Получиха се някои добри неща при него, но не знаем какво му е физическото състояние. Личи си, че има прилична техника, присъща за бразилците. Малко повече време ще ни трябва за него, за да преценим. Разбира се, при него приблемът е, че има паспорт извън Европейския съюз, а знаете, че там бройките са ограничени. Трябва да сме сигурни в качествата на даден футболист, за да го привлечем при положение, че няма паспорт от държава членка на Европейския съюз.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн