Община Стара Загора става спонсор на “Берое”

STZAGORA.NET
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри, че през февруари Общината ще стане спонсор на “Берое”, пише “Тема спорт”.В момента клубът е собственост на “ТЕЦ Марица-изток” 2, съобщи Агенция “Фокус”.

“Аз вярвам, че Хубчев ще се справи и ще вдигне отбора на крака. И с налагането на по-млади футболисти ще се постигат добри резултати. Общината също ще стои зад клуба и през следващия месец вероятно ще станем и спонсори. Ще подкрепяме отбора”, коментира градоначалникът в предаването “Спортен свят” по Канал 3.

“Това, че се отделят пари за спорта от държавата, е положително. За хората в Стара Загора футболът е eдно от най-важните неща в живота. Хубаво е това, което прави държавата. В България има и много отбори, които са под общинска опека и финансиране. Така че дали ще бъде под общинска форма или държавна, това са все пари от данъкоплатеца. Те няма откъде другаде да дойдат”, добави Живко Тодоров.

Наскоро енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че Българският енергиен холдинг няма да спре спонсорството на “Берое”. Издръжката на клуба бе поета от ТЕЦ Марица-изток 2 през септември 2011 година. Това означава, че отборът ще продължи да се радва на стабилно финансово състояние.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн