Приключи вторият етап от реорганизацията на уличното движение в Стара Загора

STZAGORA.NET
Завърши вторият етап от работата по проекта на инж. Пламен Буланов за въвеждане на множество еднопосочни улици, поставяне на светофари и кръгови кръстовища в Стара Загора, чрез който се цели разтоварване на трафика и подобряване на транспортно-комуникационните характеристики, съобщи кметът Живко Тодоров.

Проектът, разработен от „Булпроект” ЕООД – Стара Загора по поръчка на Община Стара Загора, трябва да разтовари движението по основните пътни артерии в града, като се очаква реорганизацията му да има положителен ефект върху екологията, да даде възможност за осигуряване на нови паркоместа, отваряне за движение на затворени улици и кръстовища, подобряване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.

Мероприятията за подобряване на транспортната комуникация са насочени основно в централната градска част на Стара Загора, която включва зоната, заключена от: юг – улица „Славянска”, север – улиците „Августа Траяна” и „Хан Аспарух”, запад – улиците „Д-р Тодор Стоянович” и „Димчо Стаев”, изток – бул. „Патриарх Евтимий”.

Главните улици в тази зона са:
- Посока изток-запад – „В. Левски“, „Генерал Столетов”, „Цар Симеон Велики”, „Генерал Гурко”, „Христо Ботев”.
- Посока юг-север – „Цар Иван Шишман”, „Руски”, „Хаджи Димитър Асенов”, „Отец Паисий” и „Княз Александър Батенберг”.

В първия етап от изпълнението на проекта беше въведено еднопосочно движение по отсечките, заключени между бул.“Ген.Гурко“, ул.“Бр.Жекови“, бул.„П.Евтимий“ и ул.„Д. Стаев“.

Отсечките с въведено еднопосочно движение през втория етап са заключени в северната половина на централната градска част – между бул.„П.Евтимий“, бул. „Ген. Столетов“, ул.“Авг. Траяна“ и бул. „Княз Александър Батенберг”.

Посоката на движение е указана с вертикална сигнализация. Контролните органи уверяват, че на водачите ще бъде осигурен гратисен период, за да свикнат с въведените нови правила на движение.

Третият етап от въвеждането на еднопосочни улици ще започне веднага след приключване на строителните дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора, съобщи още кметът Живко Тодоров.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн