Обявяват свободните места за първото класиране в детските градини на 7 април

STZAGORA.NET
На 7 април 2014 г. в раздел „Предстоящо класиране“ на сайта https://priem.starazagora.bg/ ще бъдат обявени свободните места за първото класиране за всички възрастови групи. В списъка с „Участници в класирането“ родителите ще могат да проверят децата им за кои градини кандидатстват, както и да редактират данните в заявлението за прием до 16 май 2014 г. включително.

В класирането на 19 май 2014 година ще участват всички, в чиито заявления за прием е избрана начална година за участие в класиране 2014 г. или по-рано. В класирането няма да участват заявления, в които началната година е от 2014 г. нататък. Всички, които са регистрирали заявления с начална година за участие в класиране 2013 г. или по-рано, НЕ Е НЕОБХОДИМО да ги променят. Те участват във всички класирания от годината, посочена в заялението, докато детето бъде класирано или навърши максимална възраст за прием в детска градина.

Родители, без изискуеми задължения към отдел Местни данъци и такси в община Стара Загора, ще получат 1 точка при класиране като отбележат съответния критерий – К12. Верността му се проверява по електронен път от директора при записване в детското заведение, където е класирано детето.

Критерият „Райониране“ носи автоматично 1 точка, само тогава, когато адресът на детската градина, посочена в Заявлението и настоящият адрес на Заявителя попадат в района на едно и също Административно бюро. Той не се отбелязва в заявлението.

Препоръчва се на всички родители, които вече са регистрирали или предстои да регистрират заявление за участие в класиране за прием на дете в детска градина, и желаещи да ползват точка по критерия „Райониране“, да проверят и ако е необходимо да направят, до края на месец април 2014 г., актуализация на настоящия си адрес. Актуализацията се извършва в Центъра за услуги и информация на партерния етаж на Община Стара Загора, на адрес бул.”Цар Симеон Велики” № 107.

Според правилата, може да се изберат до 6 желани детски заведения, за да се увеличи шанса за прием на детето. Това е необходимо, за да бъде класирано при необходимост, по второ или следващо желание.

Не е задължително да се чака детето да навърши три години, за да участва в класирането. Условието е то да навършва три години в годината на прием/регистрация на заявлението.

Класираните деца трябва да бъдат потвърдени (записани) в срок от 20.05.2014г. до 02.06.2014 г. включително в детската градина, в която са класирани. Непотвърдените в този срок деца, автоматично отпадат от приетите. Същите може да участват отново с нов входящ номер и ново заявление в следващи класирания.

Записаните деца трябва да постъпят в детската градина от 01.09.2014 год. до 30.09.2014 год. Децата, непостъпили в този срок, се изписват автоматично. Същите може да участват отново с нов входящ номер и ново заявление в следващи класирания.

Преди класирането всички родители трябва внимателно да проверят данните в заявленията си и ако трябва да извършат редакция – да преподредят желаните детски заведения, съобразно публикуваните свободни места; да променят начална година за участие в класиране; да отбележат точконосещи критерии и др.

Графикът на класиранията ще се обяви допълнително в раздел „Новини”.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн