Лиляна Павлова в Стара Загора: Енергетиката ни е в колапс, какъвто не сме виждали

STZAGORA.NET

„Сектор „Енергетика” е пред фалит и в момента се намира в колапс какъвто не сме виждали. Изкуствено поддържаната ниска цена на тока, един ден ще бъде платена от всички българи.” Това каза в Стара Загора народният представител от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова на среща с членове на партията.

Тя бе в региона, за да проведе приемен ден с граждани в Казанлък и Стара Загора, както и за да се срещне с общинските ръководители на ГЕРБ в двата града. На срещите присъстваха и четиримата старозагорски народни представители от партията – Пламен Йорданов, Аксения Тилева, д-р Кирил Добрев и Андон Андонов.

«Няма какво да се лъжем, в момента българската енергетика се управлява от ДПС, заяви народният представител Андон Андонов. „Мини Марица Изток” са в изключително лошо финансово състояние и въпреки, че работещите получават редовно заплатите си, това ще се отрази на целия енергиен комплекс. По наша информация дружеството има да взима около 120 млн. лв., затруднено е да извършва плащания и в дългосрочен план това ще доведе до сериозни последствия, тъй като не се изпълняват инвестиционните и социалните програми, не се плаща на контрагентите”, категоричен бе Андон Андонов.

«Групата на ГЕРБ в парламента е монолитна и силна, заяви Лиляна Павлова. Чудно защо, когато двама души се отделят от партията това означава, че ГЕРБ се разцепва, а когато емблематични фигури в БСП като президента Първанов и евродепутата Ивайло Калфин поемат в друга посока БСП се разширява?»

Относно листата на ГЕРБ за евродепутати – тя ще стане ясна след 16 февруари, когато е насрочено провеждането на Национално събрание, подчерта Лиляна Павлова в Стара Загора. Тя потвърди, че партията е отворена за сътрудничество с всички партии в център-дясно, тъй като обединението е единственият начин да бъде съборена сегашната управляваща тройна коалиция. „Това обаче категорично не означава предизборно или коалиционно споразумение”.

В Стара Загора и Казанлък бившият регионален министър коментира и темата за изграждането на тунела под Шипка, като подчерта, че е оптимист и вярва, че проектът може да се реализира с европейски средства. „Друг е въпросът дали това правителство има волята и дали ще положи усилия да го направи в този мандат, тъй като тунелът не е включен засега в приоритетния списък на ОП „Транспорт”. Ако ви кажат, че проектът ще се случи с китайски инвеститори, това ще означава, че тунелът под Шипка няма да бъде реализиран”, категорична бе Лиляна Павлова.

“Нулева година, а може и две за българските общини по отношение на свежи европейски пари от еврофондовете – прогнозира Лиляна Павлова. – Закъснението вече е факт и 2014 г. ще започне и свърши без европроекти”.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн