Двама столичани, гастролирали из страната с цел домови кражби, са задържани при полицейска операция

STZAGORA.NET
Акцията е проведена от служители на ГДНП, съвместно с ОДМВР – Стара Загора и под ръководството на районната прокуратура

Полицейска операция за задържането на извършители на домови кражби бе реализирана вчера на територията на Стара Загора. Акцията е проведена от служители на сектор „Престъпления против собствеността” към ГД ”Национална полиция” и ОДМВР – Стара Загора. Действията са осъществени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.

В хода на операцията, в момент на извършване на кражба на златни накити, са задържани двама столичани – В.Д. (47 г.) и 42-годишният В.Г., известен с прякора Шурката. Двамата проникнали в жилище в Стара Загора чрез отключване на секретен патрон. По случая е образувано досъдебно производство.

Задържаните са криминално проявени – имат регистрации за множество кражби и унищожаване и повреждане, осъждани са за кражби. Разследващите установили, че двамата гастролират из страната, а предпочитаните от тях дестинации са големите областни градове, сред които Пловдив, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград.

От ползвания от В.Д и В.Г. автомобил са иззети откраднатите вещи, както и специализирани инструменти за отключване и взломяване, мобилни телефони, SIM карти. При процесуално-следствените действия, осъществени на адреси в столицата, ползвани от задържаните, са намерени вещи и предмети, които имат отношение към престъпната им дейност.

Двамата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

Говорител на ОДМВР – Стара Загора: Ваня Кръстева
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн