Кметът Живко Тодоров срещна строителни фирми със старозагорци от Фейсбук-група

STZAGORA.NET


Преди няколко дни кметът на Стара Загора Живко Тодоров покани членовете на “Група за истината за Стара Загора” да се срещнат с него и с фирмите-изпълнители на новите тротоарни и асфалтови покрития в града. Днес тази среща се осъществи в зала 2 на Общината. С представители на групата разговаряха изпълнителният директор на “Пи Ес Ай” АД Латьо Латев и шефката на ПСК “Ес Би Ес” Диана Любомирова.

Отбелязвайки огромната работа, извършена през последната година от двете строителни фирми по инфраструктурата на града, като специално отбелязаха новата алея към Дома на инвалида, асфалтираната улица в кв. АПК, ремонтираната градинка „Пингвините“ и др., активисти на Фейсбук-групата се бяха постарали същевременно да издирят и представят местата с проблеми, възникнали след началото на експлоатацията на обновените обекти поради недостатъци в проектирането, некачествени материали или неточно изпълнение. Те споделиха очакването си за бърза корекция на забелязаните несъответствия.

“Добре е, че проблемите се забелязват и че постъпват предложения за коригирането им. Общината е отворена и към гражданите, и към изпълнителите на строителните работи. Важен е крайният резултат – да правим Стара Загора все по-хубав град”, коментира Живко Тодоров. Той припомни, че се е работило до късно през годината, почти в зимни условия, и че приключените проекти имат немалък гаранционен срок.

“Такава активна гражданска позиция не съм срещал никъде досега”, сподели Латьо Латев, който дойде начело в “Пи Ес Ай” от София. Той бе категоричен, че установените проблеми по уличната мрежа и тротоарите ще бъдат отстранени, и предостави адрес на електронна поща за оперативна комуникация между фирмата и гражданите, включително и във връзка със зимното поддържане от “Пи Ес Ай” на пътищата в региона (psi@tracebg.com). “По улиците и тротоарите не са пестени материали – в никакъв случай. Това води впоследствие до допълнителни разходи”, обясни изпълнителният директор. Същевременно той припомни, че с част от печалбата си голямата пътностроителна фирма поддържа баскетболните отбори на Стара Загора и подкрепя редица граждански инициативи на старозагорци.

Инж. Диана Любомирова

“При всеки сигнал реагираме веднага. Кой не греши? Но всичко е отстранимо”, заяви на свой ред Диана Любомирова. (Нейната фирма “SBS” е изпълнител на отлично извършената рехабилитация на старозагорската половина от прохода Шипка, на реконструкцията на Граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево” и мн. др. – бел. ред.).

“За нас е много важно, че се получи този диалог”, обобщиха представителите на “Група за истината на Стара Загора” резултатите от срещата.

В самия й край кметът Живко Тодоров за пореден път би тревога за прекомерното струпване на превозни средства на централната част на Стара Загора. Построиха се много нови многоетажни сгради в центъра, градът се задъхва, каза той. За справяне с безразборното паркиране до 2-3 месеца чрез обществена поръчка ще бъдат включени в работа още няколко репатриращи автомобила, съобщи кметът. За сметка на това ще се работи за все по-добър градски транспорт.
#gerb

spodelime

2 коментари on “Кметът Живко Тодоров срещна строителни фирми със старозагорци от Фейсбук-група”

  • Любопитна wrote on 10 януари, 2014, 9:24

    “За справяне с безразборното паркиране до 2-3 месеца чрез обществена поръчка ще бъдат включени в работа още няколко репатриращи автомобила, съобщи кметът.”

    В бюджет 2013 г, има предвидени 250 000 лв. за закупуване на репатриращ автомобил.
    Закупен ли е такъв?  Защото от по-горното, се подразбира, че ще се наеме външна фирма -защо?

  • Старозагорец wrote on 15 февруари, 2014, 0:03

    Дефектите ще оправят, но забелязвате ли (а също и някои органи трябва да забележат) там където се появяват дупките колко е дебел асфалта?

    А колко дебел е платен?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн