Съкращават до пролетта 300 работници от “Ремотекс-Раднево”?

STZAGORA.NET

До три месеца 300 работници от закъсалото финансово ремонтно предприятие “Ремотекс” в Раднево ще бъдат съкратени, съобщава “Дума”. Предизвестието е депозирано на 30 декември от собственика Сабин Спахиев в Регионалната служба по заетостта в Хасково. В момента на щат в предприятието са 541 души, които от средата на ноември м.г. са пуснати в платен престой.

“Хората са в неведение, никой не знае дали ще бъде оставен на работа при тази масова чистка. Голяма част са затънали с банкови кредити, на някои е спрян токът и водата в жилищата заради неплатени сметки”, коментира Бойка Боева, председател на КНСБ в Раднево.

“Трябваше да започнем работа на 6 януари, ден по-рано ни се обадиха, че престоят се удължава до 13-ти, някои от колегите знаят за 20 януари. Никой не е сигурен, че въобще ще заработим, а не сме получавали заплатите си от февруари 2013 г.”, напомниха работници от дружеството. Там никой не знае дали въобще са започнали преговорите на собственика с ръководството на “БЕХ” ЕАД за продажба на мажоритарния пакет.

Заради системното неплащане на трудовите възнаграждения на “Ремотекс” са наложени три нови наказателни постановления от Инспекцията по охрана на труда, те са връчени на мениджъра Стефан Чорчопов на 3 януари.

Петър ГЕОРГИЕВ
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн