РЗИ – Стара Загора извърши по празниците 58 проверки за тютюнопушене в заведения от областта

STZAGORA.NET

Д-р Елена Канева

В навечерието и по време на празничните дни за Рождество Христово и настъпващата 2014 година екипи от инспектори от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областна дирекция на МВР – Стара Загора извършиха проверки в обекти за обществено хранене и развлечения на територията на Старозагорска област. Целта на проверяващите бе да се установи спазват ли се нормативните документи, регламентиращи забраната за тютюнопушене.

В проверките участваха 8 екипа с по двама инспектори от РЗИ и служители на ОД на МВР.

За времето от 20 декември 2013 година до 2 януари 2014 година те извършиха 58 дневни и нощни проверки в заведения от посочения тип в градовете Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Раднево и Чирпан. Проверките бяха насочени предимно към заведения, за които се получаваха сигнали за нарушаване забраната за тютюнопушене. Проверяващите установиха нарушения, за които на три физически лица са съставени актове, а на две заведения са издадени предписания.

Д-Р ЕЛЕНА КАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн