“Ремотекс-Раднево” – с поръчки за 20 млн. лв. от “Мини Марица-изток”

STZAGORA.NET
„Ремотекс – Раднево” ЕАД има поръчки в размер на 20 млн. лв. от мини „Марица Изток” за 2014 г., съобщи Агенция „Фокус”, като цитира Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ.

„Предприятието е структуроопределящо и е необходимо за мини „Марица Изток”. Всички мислят, че е по-добре то да бъде в държавни ръце и аз също мисля така. Това може би ще е гаранция за това, предприятието да се управлява по-прозрачно и да се стабилизира. По-добре е да бъде в държавни ръце и да го има, отколкото така, както е в момента”, заяви Вълчев.

„На срещата между министър Драгомир Стойнев с ръководството и работници от предприятието „Ремотекс – Раднево” ЕАД на 20 декември се коментира, че в първите дни след Нова година ще има повече яснота. Преговорите за закупуването му си вървят в Българския енергиен холдинг (БЕХ), оставаше да се изясни цената между собственика и БЕХ”, обясни той. По думите му – се очаква повече яснота около „Ремотекс-Раднево” ЕАД в началото на следващата седмица. „Не мога да кажа дали възнагражденията на служителите в предприятието са изплатени, не съм чул. Но помощите от по 325 лв., обещани от министър Хасан Адемов, бяха изплатени”, допълни Вълчев.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн