Младеж подаде първата декларация за 2014 г. в офиса на НАП в Стара Загора

STZAGORA.NET
В 9.00 часа днес офисът на НАП в Стара Загора отвори врати за своите клиенти през новата 2014 година. Първата декларация за облагане на доходите на физически лица бе подадена от младеж, получил доходи от различни работодатели. С това започна тазгодишната данъчно-осигурителната кампания.

Освен на място в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък, декларации за доходите могат да бъдат подадени по интернет с електронен подпис, в пощите и по куриер до 30 април 2014 г.

Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица беше активирана в първата минута след настъпването на новата година. Всеки гражданин, който я ползва за изпращане на подписани с електронен подпис подоходни формуляри, получава 5% отстъпка от данъка за довнасяне до края на април 2014 г. В момента трима старозагорци са насочили годишните си декларации в онлайн системата в режим на редакция.

Фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г. Отново днес в 9.30 часа в офиса на НАП в Стара Загора беше подадена и първата декларация за облагане с корпоративен данък.

Офист на НАП Стара Загора разполaга с новите формуляри на годишните данъчни декларации, като същите могат да бъдат изтеглени и от сайта на НАП в интернет на www.nap.bg.

Освен деклариране на доходи и корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още близо 30 електронни услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Консултации за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн