Въвежда се регистрация на лични здравни книжки в Регионалната здравна инспекция

STZAGORA.NET

Д-р Елена Канева

РЗИ – Стара Загора информира обществеността, че от 01.01.2014 г. влиза в сила изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2006 г. за здравните изисквания към лицата, работещи в детските заведения, специализираните институции за лица и възрастни, водоснабдителните обекти, предприятията, които произвеждат или търгуват с храни, бръснарските, фризьорските и козметичните салони (обн. ДВ, бр.57 от 2006 г.; изм. бр. 14/2011 г., бр. 82 / 2012 г., бр. 14 / 2013 г. и бр. 106 от 2013 г.).

Лицата с новоиздадена лична здравна книжка (ЛЗК), след извършване на предварителните медицински прегледи и заключението на ОПЛ трябва да се явят в РЗИ стая № 115-4 на първия етаж за заверка и регистрация.

Заверяването на ЛЗК ще се извършва срещу представяне на:
* документ за самоличност
* удостоверение за настоящ адрес на лицето

Лични здравни книжки, издадени преди влизането в сила на наредбата, се заверяват и регистрират в РЗИ след извършване на съответните периодични медицински прегледи и изследвания, на които подлежат лицата през 2014 г.

РЗИ информира за новите изисквания на наредбата общините и общопрактикуващите лекари. Информация може да намерите и на сайта на РЗИ – Стара Загора.

Д-р ЕЛЕНА КАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн