По 50 човека в конкуренция за едно работно място в новото звено „Фискален контрол” на НАП

STZAGORA.NET

356 са подадените заявления за новото звено „Фискален контрол”, което ще стартира от 1 януари 2014 година. Кандидатите са от областите Стара Загора и Хасково и се борят за 7 места. Част от тях са заявили участие и за двете обявени позиции – „старши инспектор по приходите” и „инспектор по приходите”.

Одобрените кандидати ще работят в екипи на територията на Областите Стара Загора и Хасково и ще осъществяват контрол на граничен пункт „Капитан Петко войвода” и местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия, който се очаква да бъде проведен в началото на януари, участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионални им знания. Допуснатите до втория етап ще преминат и интервю.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще проследяват движението на стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. При необходимост инспекторите от “Фискален контрол” ще монтират и GPS устройства на транспортните средства още при навлизането им в страната. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с автомобили, техническо и лично оборудване за изпълнение на функциите си.

Допълнителна информация и списъците с допуснатите кандидати ще бъдат публикувани на интернет страницата на НАП – www.nap.bg и дирекциите на НАП в страната.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн