Кметът и председателят на Общинския съвет се срещнаха предколедно с медиите в Стара Загора

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, заместниците му Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, и председателят на Общинския съвет Емил Христов участваха днес в станалата вече традиционна предколедна среща с журналистите в Града на липите. Те благодариха на гилдията за съвместната работа, чрез която дейността на местната власт става близка, прозрачна и разбираема за хората.

“Стара Загора е един своеобразен оазис на фона на това, което е на доста други места в страната. Защото в медийното пространство в Стара Загора има плурализъм и безпристрастност, но ги няма онези медийни империи, които на други места държат информацията и я използват по определен начин. Затова е и истинската ни благодарност към вас и към собствениците на медиите, които дават възможност вие професионално да си вършите работата, без да има никакво вмешателство. Благодаря ви, че можем да работим по този начин”, каза Живко Тодоров.

Кметът сподели, че най-щастливите му моменти в професионален план през отиващата си 2013 г. са били свързани с откриването на обновения централен пазар в Стара Загора и на новата спортна зала “Ив.Вазов”. “Откакто съм на този пост виждам, че нещата не са само черно и бяло. Просто трябва да има повече коненсусност, а местните и националните интереси да се поставят над всичко останало”, каза Живко Тодоров. Коментирайки новината, че Стара Загора е излязла на второ място по икономическо развитие след София, той изрази убеждението си, че потенциалът на общината и региона е много по-голям от този на Варна и Бургас, дори на Пловдив, тъй като при нас е енергетиката, която тепърва предстои да се развива. Могат да се построят нови енергоблокове, Мините имат ресурс за дълги години напред. Стара Загора ще се развива все по-добре, заключи кметът. След което участниците в срещата си взеха по парче баница с късмети и вдигнаха наздравица с по чаша червено вино за успеха и благоденствието на Стара Загора и общината.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн