Селските кметове ще следят за работата на почистващата фирма в община Стара Загора

STZAGORA.NET
До 18 декември 2013 г. всеки кмет и кметски наместник в Община Стара Загора трябва да предостави писмен доклад за наличните съдове за събиране на твърди битови отпадъци по вид и количество в съответното населено място. Те ще трябва да попълват с точност броя на почистените контейнери, за да бъде санкционирана почистващата фирма „Зауба“ при констатирани нарушения.

Това предвижда заповед на кмета Живко Тодоров от 04.12.2013 г., стана ясно по време на проведената месечна работна среща при секретаря на Община Стара Загора Цена Велкова.

Всеки кмет трябва да състави по 3 протокола за отчетния месечен доклад, както и да сигнализира, ако установи някакви нередности. Те ще трябва да изпращат по два СМС-а в денонощие и за външните температури.

Главният финансист на общината Цанка Ганева уточни, че са осигурени необходимите средства за зимно почистване.

Има случаи на неправилно съставени удостоверения за наследници, алармира Маргарита Нейчева – началник отдел „Гражданско състояние“. Тя покани кметовете, които имат някакви въпроси по темата, да се срещнат с нея на 15 януари 2014 г. в Зала 1 на Община Стара Загора.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн