Два моста в гълъбовското село Обручище ще бъдат възстановени

STZAGORA.NET
Жителите на селото няма вече да заобикалят 2 км, за да си набавят храна и лекарства

От решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет от 3 декември 2013 г. става видно, че ще бъдат отпуснати 201 284 лева за преодоляване на вредно въздействие на водите по време на бедствията от февруари т.г., от които 188 449 лева за възстановяване на пешеходен мост над река Соколица, село Обручище и 12 835 лева за ремонтно-възстановителни работи на мост над река Кумлия на ул. „Девети септември” с. Обручище.

След наводненията в гълъбовското село Обручище на 6 февруари 2012 г. бяха наводнени 200 домакинства, някои от мостовете бяха повредени, а други отнесени от водните стихии – 3 моста в Обручище и 2 в с. Мусачево.

Жителите на село Обручище споделиха, че когато нивото на р. Соколица е високо, а това се случва през по-голямата част от годината, пресичането пеша е невъзможно. Това заставя над 1600-те жители на селото да заобикалят цели 2 км в едната посока, за да стигнат до центъра на селото и да си набавят храна и лекарства.

Кметът на Обручище Илия Марков коментира, че поне единият мост е крайно необходим, понеже основното население е от по- възрастни хора и придвижването им е затруднено.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн