Областният управител Живка Аладжова се срещна с ръководството на Регионалната здравна инспекция

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова посети Регионалната здравна инспекция в Стара Загора и се срещна и разговаря с директора д-р Елена Канева и ръководния екип. Тя подчерта особеното значение на институцията за опазване здравето на населението на Старозагорска област и изрази подкрепата си към д-р Елена Канева като признат професионалист и ръководител.

“Високо оценявам вашата работа, тъй като вие сте специалистите, които представлявате държавата в такава важна област, каквато е опазването здравето на хората. Затова искам лично от вас да чуя за проблемите ви и съобразно моите правомощия да съдействам за тяхното решаване – обърна се към участниците в срещата Аладжова. – Познавам дейността на контролните органи, тъй като аз самата дълги години съм работила това, но считам, че днешната ситуация изисква да се води диалог с представителите на бизнеса и мерките, които предприемате да бъдат балансирани – да бъдат предписващи, а не стресиращи” – настоя тя.

Пред Областния управител бяха поставени въпросите за заплащане труда на работещите в държавните контролни органи и осъвременяване на статута им като държавни служители. Според тях трудовите им възнаграждения не са актуализирани от 2008 г., съществува уравновиловка в заплащането, като не се отчитат социално-икономическите различия в отделните региони на страната.

Живка Аладжова поиска всички предложения и инициативи, които са в посока към подобряване на работата и повишаване статута на здравните инспектори, да й бъдат представени до края на месеца. Тя пое ангажимента да ги представи пред здравния министър д-р Таня Андреева и нейния екип за обсъждане и решаване.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн