Промени в структурата на общинска администрация и наредбата за наградите и отличията гласува днес Общинският съвет в Стара Загора

STZAGORA.NET


Паметникът на културата „Античен форум“ ще бъде охраняван от 16 души след завършване изпълнението на проекта “Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция”. Това беше решено на проведеното днес редовно заседание на Общински съвет Стара Загора по направеното предложение от кмета Живко Тодоров. То беше прието с гласовете на 36 общински съветници, като четирима гласуваха против, а двама се въздържаха.

Обектът е с площ около 10 дка и ще бъде отворен денонощно за посещения на гражданите, с неограничен достъп от всички страни. От северозападната, западната и югозападната страна са изградени ажурни огради.

Комисия е извършила обследване със заключение, че обектът е потенциално застрашен от извършване на кражби на движими паметници на културата поради тяхната висока историческа стойност и голямата площ на обекта. За надеждната физическа охрана на обекта е необходимо да се извършва денонощен обход от две двойки на двусменен режим на работа по 12 часа – общо 16 души (дневна смяна – 2, нощна смяна – 4).

Съветниците одобриха промяната в структурата на общинската администрация за увеличение числеността на звено „Общинска охрана“ от 132 на 148 души, считано от 01.12.2013г.

Ежегодна награда „Стара Загора” ще се връчва по повод 24 май за заслуги в областта на науката и образованието, както и за култура и изкуство, решиха още общинските съветници, приемайки Наредба за наградите и отличията на Община Стара Загора. Също на 24 май ще се връчва награда „Млада Загора” за учащи, постигнали значими успехи в същите две направления.

Учредява се ново отличие – за гражданска доблест. С него могат да бъдат награждавани български и чуждестранни граждани за проявена храброст и героизъм в полза на обществото и държавата.

„Спортист на годината” е нова награда, която ще се присъжда на спортисти от Стара Загора за постижения и извоювани медали.

Наредбата включва още „Почетен знак на Стара Загора” и Плакет „Анастасия Тошева”.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн