Заработката на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД – Университетска се увеличава

STZAGORA.NET

Увеличава се месечната заработка на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД -(Университетска). Благодарение на усилията на новото ръководство на лечебното заведение и независимо от тежкото финансово състояние на болницата през месец септември са заработени 1 938 293 лв. За сравнение за същия месец през 2012 г. сумата е била 1 551 142 лв. През октомври заработката се е увеличила до 2 339 082 лв., при 2 079 011 лв. заработени през октомври 2012 г.

“Подобренията в резултатите са постигнати благодарение на рестрикциите наложени по отношение на клиничните изследвания, прецизност на назначанаваните медикаменти и перманентния контрол на ежедневната лечебно-диагностична дейност във всички структури на болничното заведение“ коментира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова.

Увеличаването на заработката се дължи на доброто менажиране от ръководния екип. В най-кратки срокове предстои да се реализира и структурната реформа в болницата, което ще позволи разходите допълнително да бъдат намалени.

Сред най-натоварените звена в болницата остава Спешно приемно отделение (СПО). По информация на началника на отделението д-р Милена Василева в момента там се работи на високи обороти, а за денонощието преминават между 60 и 65 пациенти, а ежедневно се хоспитализират между 35-40 човека. Отбелязва се сериозно завишение на броя преминаващи болни. През септември в залата за реанимация са прегледани 1402 пациенти, 827 са хоспитализираните. Отделно през спешния травматологичен кабинет са прегледани 626, а са хоспитализирани 111. За сравнение през 2012 г. – месец септември в залата за реанимация са прегледани 1259 души и хоспитализирани 635. През същия период на миналата година в спешния травматологичен кабинет са прегледани 649 пациенти и са хоспитализирани 95 души.

Част от пациентите постъпват в СПО след сигнал на тел. 112 и след извършен преглед в дома се насочват за разширени прегледи и хоспитализация. Все повече пациенти постъпват от региона на Казанлък, Чирпан, Раднево.Това се обяснява и с подобрената организация в лечебното заведение и с доброто обслужване на болните в отделението. Медицинският персонал в СПО се стреми да обслужва пациентите бързо, компетентно назначавайки нужните изследвания и осъществявайки своевременни консултации със съответните профилни специалисти, за да може да се вземе правилно решение дали да се извърши хоспитализация или пък да се назначи лечение в дома.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн