Ресторант “Аязмото” – надграден с панорамна кула: Ескизите по проекта на арх. Иван Киряков

STZAGORA.NET
В предишната ни публикация снощи разказахме за общественото обсъждане на бъдещето на ресторант “Аязмото”. Сега публикуваме ескизите на арх.Иван Киряков за предлаганата от него наблюдателна кула с компютърно разработена конструкция, които той бе така любезен да ни изпрати. Кулата може да се изгради като продължение на сградата на ресторанта във височина, обясни идеята си младият архитект.:






Първата ни публикация по темата от 7 август 2013 г. – тук.
#vvv

социални бутони

7 коментари on “Ресторант “Аязмото” – надграден с панорамна кула: Ескизите по проекта на арх. Иван Киряков”

  • Виолета Бончева wrote on 26 ноември, 2013, 8:51

    Прекрасна идея, прекрасен проект! Дано Бог благослови и той да бъде осъществен в рамките на предвиденото. Стара Загора ражда талантливи и мислещи хора, които работят само и единствено в полза на своя зелен град. А старозагорци умеят да ценят и да се радват на истинските постижения!

  • Северина О. wrote on 26 ноември, 2013, 18:55

    Страхотна идея. Дано се осъществи.

  • Иван Иванов wrote on 27 ноември, 2013, 0:02

    Харесва ми идеята и проекта – УСПЕХ!!!

  • Boika Naidenova wrote on 27 ноември, 2013, 11:10

    Разгледах проекта. Много ми хареса. Дано да сме живи да му се радваме. Стара Загора ще се горее с такива таланти.

  • Мария Николова Бонджева-Георгиева wrote on 10 януари, 2014, 9:56

    Прекрасно предложение и ако бях на мястото на кмета на Ст.Загора незабавно ще го приема! Преди няколко месеца беше публикувано във фейсбук от мой приятел и още тогава го харесах много. Дано да се осъществи, ще бъде едно прекрасно място за почивка и туристическа атракция!

  • Димана wrote on 26 юли, 2014, 22:33

    Поздравления за ентусизма! Проектът е интересен, но мястото не е най-подходящото за изпълнението му. Изграждането на конструкция, по-висока от параклиса и заобикалящата го гора на свято място като това, е неуместно. Освен това по-високите части на парка предлагат далеч по-добра панорамна гледка и могат да се използват за случая. 

    Защо не се помисли над създаването на музей/информационен център за историята на Аязмото с (интерактивна) ботаническа част, запознаваща посетителите на парка с разнообразието му от растителни видове, повечето от които уникални за нашите географски ширини? Като еколог бих се включила безвъзмездно в реализацията на подобна инициатива.

    Поздрави и успех!

  • Кусев wrote on 2 април, 2016, 22:20

    Много добре. Но не му е мястото там. Бил е манастир с килията на дядо Методий.
    Възстановяване на къщата на митрополита с функции на мултимедиен и пр. център за християнска етика и естетика, пръв екоексперимент в такъв мащаб на Балканите!
    Различна визия е нужна. Димана?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн