Прерязаха лентата на новия централен пазар в Стара Загора

STZAGORA.NET


Зам.-кметът инж.Янчо Калоянов и инж.Веска Узунова – директор на Дирекция “Строителство и инвестиции” в Община Стара Загора, прерязаха лентата на обновения и вече покрит централен зеленчуков пазар в Стара Загора. Търговците бяха пуснати да се нанасят в него вчера (неделя), като вече пазарът работи пълноценно. Той бе изграден за изключително краткия срок от началото на лятото досега.

“Проектът е реализиран по програма JESSICA и е първият по рода си в България – припомни инж.Калоянов (вляво на третата снимка). – Стойността му е 2 740 000 лв. Изпълнител е консорциум от старозагорските фирми “Вито” и “Никон”, които се справиха в срок и с отлично качество. Това позволи сега, за зимния сезон, всички да се разположат и пазарът да се експлоатира вече по един по-добър начин.”

“Пазарът е с площ около 1600 кв.м покрита площ, със стоманена конструкция и панели с топлоизолация. Има осветление, отопление на газ, вентилация и охлаждане с климатици за през лятото. Вместихме се в лимита на определената цена за строителството му. За нас задачата е изпълнена, нямаме въпроси към инвеститора, надявам се и той да няма към нас. В покрития пазар има 133 маси, уточни управителят на консорциума и собственик на строителната фирма “Никон” Никола Нешев (в средата на третата снимка), като оприличи условията в пазара на тези в големите молове и го определи като “една изключително добра придобивка за старозагорци”.

Инж.Тони Русев, собственик на другата фирма от консорциума, изпълнил обекта – “Вито-95″ (вдясно на третата снимка), каза следното: “Радвам се, че Стара Загора има най-добрия пазар в България. Няма друг такъв, който да посреща с такива условия и лете, и зиме хората, които желаят да пазаруват. Да ни е честит и да го ползваме със здраве!”

Инж. Кольо Чергеланов

Директорът на пазара инж. Кольо Чергеланов сподели на свой ред: “Аз лично не съм виждал в цяла България такъв пазар. Искам да пожелая и на търговците, и на клиентите да бъдат доволни. Пазарът има 133 маси, наемателите им са 180. 44 от масите са за по двама търговци. Свободни маси няма. Настанени са всички, които имат желание да търгуват тук. Относно наемите – няма зони в пазара, всички са на една цена – 139,96 лв. за цяла маса, а за 1/2 маса – съответно наполовина. Все още не е ясно в какъв размер ще са консумативите за газ, ток и вода, които ще се поемат солидарно от всички търговци. Предпочитанията им са отоплението да е по-малко, за да се запазва свежа стоката.”

Работното време на пазара за клиентите е от 8 до 19 ч. през зимата и от 8 до 21 часа през лятото. Въведени са часове за почистване и зареждане на пазара от 6 до 8 сутрин, от 13 до 14 на обед и от 19 до 20 ч. вечер през зимата (21-22 ч. през лятото).


#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн