Продължава есенната кампания по озеленяването на Стара Загора. Полагат тревни чимове на главната улица

STZAGORA.NET

Продължава преобразяването на разделителната зелена ивица между двете пътни платна на централния градски булевард в Стара Загора след извършената през лятото реконструкция и рехабилитация в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий” до бул. „Крайречен”.

Старите разделителни метални решетки на бул. „Цар Симеон Велики бяха премахнати и на тяхно място бяха засадени храстови групи и вечнозелени декоративни форми. Засадени са до момента и 5000 рози, които предстои да разцъфтят за първи път напролет. През новия вегетационен сезон те ще се поливат с повърхностна капкова система.

От днес на разделителната ивица се разполагат и свежозелени тревни чимове в участъците, обособени между декоративните групи. За първи път е монтирано и капково напояване на зелените площи. Новата поливна система е изградена на базата на сондажна вода.

Дарител предостави тази седмица 150 дървета от вид „Бреза“ и 10 броя “Туя” за засаждане на територията на Стара Загора.

Ще бъдат възстановени брезите по ул.”Димитър Наумов”, северно от ул.”Ген.Столетов”. Много ясли и детски градини също са заявили желание да си засадят от красивите дръвчета. Десет от тях ще разхубавят двора на ГПЧЕ “Р. Ролан”. В градина “Подполковник Калитин” са предвидени две групи по 10 брезички. Вече са подготвени 40 места за засаждане и в квартал “Казански”. Наскоро злосторници изпочупиха 45 брези, засадени през пролетта в градина “Тракия“. На тяхно място ще бъдат засадени 10 нови и още толкова ще попълнят местата на изсъхналите през лятото дръвчета в съседни улици.

До края на ноември ще бъдат засадени още общо 175 широколистни дръвчета – 60 фиданки „шестил”, 20 „див рожков”, 60 „липа”, 10 фиданки „китайски мехурник” и 25 дръвчета от видовете „ясен” и „чинар”. Символичен старт на кампанията за есенната кампания за озеленяването на Стара Загора даде кметът Живко Тодоров.
#

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Продължава есенната кампания по озеленяването на Стара Загора. Полагат тревни чимове на главната улица”

  • trace wrote on 24 ноември, 2013, 15:16

    С уважение към дописника на български се казва ЯВОР.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн