Живка Аладжова: “Арсенал” е пример за предприятията в Старозагорска област

STZAGORA.NET

С провеждането на среща с министъра на образованието и науката, на която да се обсъдят варианти за обучение на работници и средни техници за „Арсенал” АД, се ангажира Областният управител Живка Аладжова по време на разговора си с изпълнителния директор на казанлъшката оръжейница Николай Ибушев. Създаването на работни места и реализирането на политика на заетост са приоритет за правителството, подчерта Аладжова. Тя посети военната фабрика и се срещна с ръководния екип на „Арсенал” – един от големите работодатели в областта.

“Работната и социална обстановка в „Арсенал” АД могат да бъдат пример за много предприятия в област Стара Загора, каза Аладжова пред журналисти след посещението си. Силно съм впечатлена от модернизациите и иновациите в производствения процес на машиностроенето и производството на стрелково и артилерийско въоръжение.”

Николай Ибушев разказа историята на фабриката, етапите на развитие и утвърждаването на пазари през годините, показа музейните експонати и разширената гама на съвременното производство. “Създадената отлична организация на работа за близо 5 хиляди души говори и за качеството, с което произвеждаме, ние сме международно признати, това ни прави сериозен конкурент и надежден партньор”, каза в заключение изп. директор.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн