Кметът на община Казанлък с писмо до Селскостопанска академия със загриженост относно бъдещето на Института по розата

STZAGORA.NET
Конкурсът за нов директор на ИРЕМК приключва до 26 ноември

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова изпрати писмо до председателя на Селскостопанска академия – София доц. д-р Христо Бозуков, в което тя изразява своята загриженост за бъдещето на Института по розата и етерично-маслените култури като единственият институт на Балканския полуостров, свързан с маслодайната роза и розопроизводството. С цел да се намали напрежението, възникнало след кадровите промени на директорския пост, довели до оставката на всички научни сътрудници в института, кметът Галина Стоянова изразява желание в състава на комисията по избор на нов директор да бъде включен представител на Община Казанлък.

Със свое писмо председателят на Селскостопанска академия доц. д-р Христо Бозуков информира, че конкурсът ще приключи до 26 ноември 2013 г., когато ще бъде избран нов директор на ИРЕМК. Подадени са документи от трима кандидати, вкл. и от доц. д-р Наташа Ковачева. Представител на Община Казанлък обаче няма да бъде включен в комисията, става ясно от писмото на доц. Бозуков до кмета на община Казанлък.

*

#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн