Днес започва Световната седмица по предприемачество в България. В Стара Загора стартът й е утре в IX ОУ

STZAGORA.NET
Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“ ще е кулминацията на инициативата, организирана от Джуниър Ачийвмънт България

Милена Стойчева, изпълнителен директор на Juniour Achievement

Открит урок по време на Световната седмица по предприемачество

София, 18 ноември 2013 г.– Световната седмица по предприемачество започва днес в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва над 130 събития в 50 населени места в страната. Седмицата по предприемачество се провежда през тази година под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Стартът на инициативата в Стара Загора ще бъде на 19 ноември от 11:20 часа в Девето основно училище “Веселин Ханчев” с отрит урок на тема „Явор и зеленчуковата градина“.

Кулминацията на Световната седмица по предприемачество ще бъде Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството“, домакин на който е Джуниър Ачийвмънт България. На 20 ноември заместник министър-председателят Даниела Бобева, проф. д-р Анелия Клисарова, министър на образованието и науката, представители на Столична община, Министерството на икономиката и енергетиката и Президентството ще обсъждат възможностите за подобряване на образователната система и внедряване на практики, насърчаващи свободната инициатива и новаторския дух у младежите. Националният форум е и част от цялостната стратегия на Джуниър Ачийвмънт България „Опознай бъдещето”, целяща да възпита у подрастващите бизнес ценности и умения, които са двигателят за развитие на модерните общества.

През Световната седмица по предприемачество ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци в повече от 80 учебни заведения в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите. 150 бизнес консултанти ще помагат на учениците при решаване на бизнес казуси.

„С всяка изминала година Джуниър Ачийвмънт България се стреми да развие обучителните си програми и да помага на повече младежи, предоставяйки им знания в сферата на икономиката и предприемачеството”, каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България (на първата снимка). „За нас е голяма чест, че все повече родители записват децата си в нашите програми, разбирайки важността на бизнес образованието от ранна детска възраст”, допълни г-жа Стойчева.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн