“Берое” направи 1:2 с “Лудогорец” за Купата на България като гост, подава жалба срещу съдийството

STZAGORA.NET
„Берое“ постигна добър турнирен резултат, но загуби с 2:1 при гостуването си на „Лудогорец“ в мач от осминафиналите за Купата на България. Иво Иванов откри в 21-ата минута с глава, при което топката на два пъти влезе в мрежата след центриране от корнер на Крумов. В четвъртатата минута на добавеното време на първата част Козмин Моци също реализира след гол с глава. Михаил Александров бе точен в 60-ата минута за 2:1. Пламен Крумов пък бе отстранен от игра в 75-ата минута. Така крайният победител от сблъсъка ще бъде решен в реванша в Стара Загора в неделя от 18.00 часа.

Заради множеството съдийски грешки в ущърб на „Берое“, които повлияха на крайния изход от двубоя, спортно-техническото ръководство на клуба ще подаде жалба срещу съдийството.

В 52-ата минута Александър Костадинов се уплаши да отстрани играч на „Лудогорец“. Козмин Моци фаулира много грубо Георги Андонов. Офанзивният полузащитник на „Берое“ поиска обясние от Моци, който го удари без топка, а след това бероецът бе обграден от четирима играчи на домакините и се получи меле. За тези неща обаче реферът затвори очи.

В 60-ата минута Иво Иванов бе повален в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията.

В 75-ата минута „Берое“ остана с човек по-малко на терена, след като директен червен картон получи Пламен Крумов за груб фаул без топка срещу Христо Златински.

Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД ще подаде жалба срещу съдийството на Александър Костадинов в осминафиналния двубой от турнира за Купата на България по футбол. В срещата „Берое“ бе ощетен многократно с грешни отсъждания, които повлияха и на крайния изход от двубоя.

„Берое“ няма практика да коментира съдийските отсъждания в мачовете на отбора, макар многократно тимът ни да е бил ощетяван. Замълчахме за това, че повечето спорни положения бяха отсъдени в наша вреда на мача с „Левски“, замълчахме и в редица други моменти. Водени сме от идеята съдиите да бъдат оставени да работят на спокойствие, а не поучавани от треньори и президенти на клубове как е „правилното“ отсъждане, но няма да приемем да става традиция отборът да бъде ощетяван. Обектът на жалбата като видеоматериал ще бъде публикуван в официалния сайт на клуба“, се казва в разпространеното съобщение от ПФК “Берое”
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн