Старозагорският Парк-мол стартира акция в подкрепа на кампания “Топъл обяд” на БЧК

STZAGORA.NET
От 15 ноември до 15 декември старозагорският Парк-мол, със съдействието на кино “Арена”, организира инициативата “Филм флашбек”. Тя ще се проведе в централния форум на първия голям съвременен търговски център в града и ще даде възможност на посетителите да вземат безплатни плакати от едни от най-популярните филми за последните 20 години. Същевременно всеки клиент ще може да се присъедини към националната благотворителна кампания на Българския червен кръст “Топъл обяд”, като направи дарение в специалната урна.

Организаторите са предвидили 10 000 плаката от най-гледаните филми като ‘Патриотът’, ‘Първият удар на Джеки Чан’, ‘Ангелите на Чарли’, ‘Авиаторът’, ‘Бандата на Оушън’, ‘Годзила’, ‘От глупав, по-глупав’, ‘Палави ръце’ и др.

По време на инициативата в Park Mall ще присъстват доброволци от старозагорския клон на организацията, които ще дават допълнителна информация за кампанията.

Основната цел на проекта ‘Топъл обяд’ е да се осигури топла храна на деца в неравностойно положение – сираци, деца на самотни майки и безработни родители. Осъществеяването на проекта в училище способства за задържането на деца в неравностойно положение в училищната среда, което води до повишаване на тяхното образование и възпитание и им осигурява по-добро бъдеще. Един безплатен обяд на едно дете в нужда в България струва 2 лева.

„Park Mall се присъединява към националната инициатива, защото тя няма еднократен характер, а е с дългосрочна перспектива”, казват от управлението на търговския център. „Фактът, че кампанията се ползва с широка обществена подкрепа от страна на институции, национални медии и бизнес организации, доказва необходимостта и ползата от нейното съществуване. Ние се надяваме, че осигурявайки още една точка, специално предназначена за събиране на средства, ще улесним хората в желанието им да помагат и да бъдат полезни.”
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн