Продължава озеленяването на улици и обновяването на паркова мебел в Стара Загора

STZAGORA.NET

И през есеннния период не спират дейностите по озеленяване на улиците и обновяване на парковата мебел в зоните за отдих в Стара Загора.

По време на извършената през лятото реконструкция и рехабилитация на бул. „Цар Симеон Велики”, в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий” до бул. „Крайречен”, беше преобразена разделителната зелена ивица между двете пътни платна на булеварда. Старите метални решетки бяха премахнати и на тяхно място бяха засадени цветни храсти и рози. За първи път беше монтирано и капково напояване на зелените площи.

На базата на сондажна вода се изгражда и нова поливна система.

През тази седмица започна засаждане на храстови групи и вечнозелени декоративни форми. Предстои поставяне на тревен чим в участъците, обособени между декоративните групи.

Засадени са до момента и 2000 рози, които предстои да разцъфтят за първи път напролет. През новия вегетационен сезон те ще се поливат с повърхностна капкова система.

В парк „Тракия” миналия месец беше обновена и освежена парковата мебел. Градината на Капитан Петко войвода се сдоби с нова визия на пейките за отмора. Старите дървени елементи бяха подновени с нови. Дървеният материал, от който са изработени в работилницата на старозагорския затвор, е получен при изпълнение на извършваните по предписания резитби по улиците на града.

При обновяването е променен и цветът. Пейките са решени в два цвята – яркозелено и тъмнокафяво:

#vvv

споделяне на връзка

1 коментар on “Продължава озеленяването на улици и обновяването на паркова мебел в Стара Загора”

  • врати wrote on 15 август, 2014, 11:53

    Чудесно! Всеки град има нужда от поддръжка и обновяване на градинките и зеленината. Много се радвам, че в Стара Загора също са обърнали внимание на зелените площи, имаше нужда! Сега е много приветлив града и е по-приятно да се разходиш :)


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн