Над 400 деца посетиха двете полицейски управления в Стара Загора

STZAGORA.NET

Над 400 деца от старозагорските училища и градини посетиха двете полицейски управления в Стара Загора. Поводът за днешната среща бе празникът на българската полиция 8 ноември – Св. Архангел Михаил.

Изключително вълнуващата среща с децата започна с посещение в дежурните части на полицейските управления, където малуганите научиха как да потърсят помощ от полицията и как да ползват тел. 112. Особен интерес предизвика възможността да надникнат в помещенията за задържане, стаята за разпит, както и да се докоснат отблизо с така желаните от всяко дете полицейски атрибути – палка, белезници, каска и предпазен шлем. Мотопатрули и полицейско куче също бяха част от изненадите днес.

На финала във фоайето на ОДМВР – Стара Загора, където в момента е позиционирана изложбата „Оръжието на българския полицай”, децата участваха във викторина по безопасност на движението, на която демонстрираха отличните си познания.

Малък празник организираха и полицейските служители от РУП – Раднево за децата от града. С трепет и усмивки над 60-те присъстващи и изпълнили сградата на управлението ученици също имаха възможност да се докоснат до професията полицай. “За грижите благодарим с уважение и признателност. Честит празник!” – така учениците от II ОУ „СВ.П.Евтимий” поздравиха органите на реда по повод професионалния им празник, подарявайки им ръчно изработен плакат с рисунки на тема пътна безопасност. За довиждане децата получиха подарък.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн