Областният управител посети “Брикел” ЕАД. Централата готви втора сероочистка

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова се срещна с изпълнителния директор „Брикел” ЕАД инж. Георги Златев. Дружеството ще продължи да топлоснабдява и през този отоплителен сезон безвъзмездно учебните, социалните и административните структури в община Гълъбово, стана ясно по време на срещата.

Подкрепям социалната политика на дружеството, тъй като е насочена към хората в региона, подчерта Областният управител Аладжова. Според нея за да се стабилизира и развива частния сектор в област Стара Загора, е необходимо да има синхрон между икономическите субекти и държавните институции. 80% от работещите в „Брикел” са жители на община Гълъбово, заетите са около 1900 души. Мениджърският екип работи върху стабилизиране на акционерното дружество и същевременно върху един от основните си проекти – втора сероочистваща инсталация. За да има предприятието успешни резултати най-важното условие е да сме партньори в организма „енергетика”, сподели инж. Златев по време на срещата с Областния управител.

Най-голямата брикетна фабрика у нас произвежда до 100 мегавата електрическа енергия, съгласно сега действащото комплексно разрешително. Единствената в страната фабрика за производство на брикети осигурява едрокъсово гориво за битови потребители на цена 156 лв. с ДДС за тон насипни брикети, закупени на място в дружеството.
#gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн