„КонтурГлобал Марица Изток 3“ участва в проекта „Гордея се с труда на моите родители“

STZAGORA.NET
Близо 40 деца на служители на компанията посетиха електроцентралата, за да научат повече за професията и работното място на родителите си

Заниманията в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бяха част от инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, проведена в общо 12 компании в страната

Медникарово, 1 ноември 2013 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отвори вратите си за 38 деца на свои служители в Деня на народните будители, за да ги запознае с професията и работното място на техните родители. Събитието бе част от проекта „Гордея се с труда на моите родители“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН по инициатива на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, „ТехноЛогика“ и „Овергаз“. Общо 12 компании, членуващи в организацията, проведоха подобни събития в свои обекти.

„Идеята, около която се обединихме заедно с останалите членове на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, е желанието да покажем на нашите деца, че трудът е ценност и че всяка професия е необходима и полезна – заяви Гари Левсли, главен изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. – Показвайки им как протича един работен ден на техните родители в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, ние бихме искали да провокираме техния интерес в много посоки – с какво се занимават родителите им във времето, през което не са с тях, какво биха искали да работят те самите, когато пораснат, и по какъв начин се създава един толкова важен за нашето ежедневие продукт като електрическата енергия.“

Тридесет и осем деца на възраст от 5 до 14 години, придружавани от 31 родители, посетиха електроцентралата, за да видят работното място на своите майки и татковци. Празничният ден включваше богата програма, която започна с беседа, посветена на производството на електроенергия и как ContourGlobal прави това по безопасен, надежден и екологосъобразен начин. По време на разговора бяха показани видео-интервюта с част от децата на служителите, които споделят какво знаят за професията на своите родители. По-късно през деня децата разказаха какво ги е впечатлило при посещението им в електроцентралата и какво ново са научили в този ден за работата на родителите си. След това групата се отправи на обиколка на някои от съоръженията, за да ги види в истинските им размери. Кулминация на събитието станаха увлекателните игри, замислени от организаторите – децата се забавляваха искрено, докато сглобяваха пъзел, имитиращ ремонтиране на електроцентралата и оцветяваха рисунки, изобразяващи ТЕЦ-а и колеги на мама и татко.

Целта на проекта „Гордея се с труда на моите родители“ е да използва любопитството на децата и умението им да се впечатляват, за да им помогне да осъзнаят, че трудът на всеки е важен и трябва да бъде уважаван, както и да се ориентират рано в света на професиите. Проектът е ценен и за самата компания, защото й помага да развие вътрешните си връзки, както и да обогати отношенията си с членовете на семействата на нейните служители. Методологията и концепцията на проекта са разработени от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН съвместно с Фондация “Помощ за благотворителността в България”.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

И през 2013 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3” е партньор на Годишните награди „Добрият самарянин”, организирани от Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност вследствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
#

vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн