Областния управител Живка Аладжова посети лекарите и пациентите в Отделението за хемодиализа на МБАЛ “Киркович”

STZAGORA.NET

Стара Загора, 1-ви ноември 2013. Областният управител Живка Аладжова посети Отделението за хемодиализа в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Тя разговаря с пациентите с хронична бъбречна недостатъчност, които й разказаха за необходимостта от смяна на апаратурата и нуждата от ново оборудване за лечението и рехабилитацията в отделението. Ние разчитаме на Вас, споделиха пациентите, въпреки че болницата е в тежко финансово състояние.

12 са диализаторите, които са необходими на един болен за един месец. 80 пациенти са на диализа по три пъти седмично. Медицинските екипи трябва да осъществяват хемодиализното лечение при спазване на стандартите за оказваната медицинска помощ и осигуряване защита на правата на пациентите, каза Аладжова. Тя изрази своето недоумение, че подновяването на апаратурата в това отделение през последните години не е било с предимство.

В Отделението работят 31 човека, петима от тях са лекари, обясни началникът на Отделението д-р Васил Чолаков, който подчерта, че от 25 години не е стъпвал човек от такъв ранг при тях. Двамата разговаряха за необходимостта от апарати, оборудване, качествени диализатори и др., гарантиращи безопасните и удобни диализни процедури.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн