Казанлъчанинът Ради Милев тръгна към рекорд на Гинес в Деня на народните будители

STZAGORA.NET

На 1 ноември 2013 г., точно в 10.00 часа казанлъчанинът Ради Милев тръгна към рекорд на Гинес с новото си предизвикателство, посветено на силата на човешкия дух и издръжливост, наречено ,,На Еверест и обратно“.

Казанлъшкият ултрамаратонец изкачва и слиза стълбите на парк ,,Тюлбето“ в продължение на 24 часа. За едно денонощие той ще направи 1054 изкачвания, чиято обща височина е 8853,60 м. Тази сумарна височина е по-голяма от най-високия връх на земята – Еверест,който се извисява на 8848,20 м.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Казанлък, която организира провеждането на инициативата, осигури подходящото състояние на трасето, хронометри, линейка, екотоалетна и всички други необходими условия за безпроблемното протичане на изкачването.

Утре, 2 ноември, точно в 10.00 часа се очаква Ради Милев да финишира с резултат, който да бъде вписан в Рекордите на Гинес.


#gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн