“КонтурГлобал Марица Изток 3″ се включва в проект “Гордея се с труда на моите родители”

STZAGORA.NET
На 1 ноември, Деня на народните будители, 12 български компании ще се включат в проекта „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Всяка от тях организира конкурс „Гордея се с труда на моите родители“ с награди за децата. Предвидено е и запознаване на малчуганите с други интересни и важни теми: парите и тяхната роля, безопасността на работното място, ролята на интернет, баланса между работа и личен живот, здравеопазване, опазване на околната среда и др.

Проектът има за цел да запознае над 500 деца на възраст от 6 до 14 години с професиите на техните родители, да им помогне да осъзнаят, че трудът е потребност и ценност, и да се ориентират навреме в света на съвременните професии и изграждането на умения за заетост.

Тази година инициативата пилотно се провежда в компаниите: Овергаз Инк. АД, КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, ТехноЛогика ЕАД, Асарел Медет АД, Делойт България ЕООД, както и Аурубис България АД, България он Еър АД, Пиреос банк България АД, Мтел АД, Адвокатска кантора „Доковска, Атанасов и съдружници”, Огняново-К АД и СИ банк АД.

Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е основана през септември 2010 година от 20 водещи компании и организации, членове на Глобалния договор на ООН, които обединяват своите усилия в прилагането и разпространението на обществено отговорни практики. Сдружението координира локалната мрежа на ГД на ООН в България, която включва повече от 140 търговци, граждански обединения и академични институции от цялата страна.

Чрез лидерството на своите членове организацията си поставя за цел да утвърждава обществено-отговорно поведение сред българското общество и съдейства за балансиране на трите стълба на устойчивото развитие – икономически растеж, развитие на обществото и защита на околната среда.

Днес компаниите изпълняват три дългосрочни програми: 1. Бизнес ценности; 2. Образование и кариерно развитие; и 3. Стил на живот.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн