Гражданин е санкциониран за замърсяване на уличното платно с нафта в Стара Загора

STZAGORA.NET
Двама граждани на Стара Загора са санкционирани за замърсяване на уличното платно с нафта от повреден автомобил и за замърсяване на тротоар и общи площи. Служители на инспектората на Община Стара Загора са съставили констативни протоколи с предписания и Актове за установяване на административни нарушения.

Чл.38. от Наредбата за управление на отпадъците забранява движението на неизправни и непочистени моторни и други превозни средства, които замърсяват улиците и атмосферата.

Забранено е и поставянето на афиши, съобщения, реклами, некролози, изписването на знаци, символи и текстове с бои и цветни спрейове върху стените на сградите, огради, електрически стълбове, дървета и други места, които не са определени за тази цел.

Санкционирани са девет нарушители на Наредбата за обществения ред – седем по чл.17 за завземане без разрешение на 20 кв.м, 7 кв.м., 20 кв.м., 11 кв.м, 2 кв.м, 4 кв.м., 6 кв.м общинска площ за извършване на търговска и строителни дейности в гр. Стара Загора;

- едно за бране на орехи и кестени, като нарушителят е отрязал девет клона;

- едно за разлепване на афиши и съобщения по дърветата;

Лицата са санкционирани с АУАН.

Установени са и три нарушения за извършване на амбулантна търговия, което противоречи на Наредбата за извършване на търговия и услуги в община Стара Загора:

- едно за продажба на ябълки на тротоар без разрешение и две за продажба на платове (Решение № 793 от 25.03.2010 г. – Забранява се упражняването на амбулантна търговия без издадено разрешение от Община Стара Загора).

Лицата са санкционирани с АУАН и са изготвени протоколи с предписания.

По Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Стара Загора е установено едно нарушение за отглеждане на куче без административен паспорт/чл.24. Собствениците на кучета са длъжнипри извеждането на кучетата да носят в себе си административния паспорт и да го представят за проверка на общинските органи, припомнят от общинския инспекторат. На лицето е съставен акт.

Проверени са 14 търговски обекта на нередовни платци на наем, ползващи общинска площ. Съставени са 7 констативни протокола и един АУАН. Десет от проверените обекти незабавно са внесли дължимите такси.

За периода 21.10. – 27.10.2013 г. служителите от звено „Инспекторат“ са изготвили 16 АУАН и 64 констативни протокола с предписания.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн