Три зони за въздействие в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Стара Загора

STZAGORA.NET

На проведена днес работна среща с представители на местни, регионални и национални медии Георги Симеонов, директор на дирекция “Устойчиво развитие и евроинтеграция” в община Стара Загора запозна участниците в срещата с Интергрирания план за градско възстановяване и развитие по ОПРР и с бъдещите проекти, които общината ще реализира през програмния период 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център.

Три са избраните зони за въздействие в Интегрирания план:

* Зона с преобладаващ социален характер, която включва кв. “Железник”, кв.”Три чучура”, кв.”Три чучура-север”, кв.”Три чучура-юг” и кв.”Казански”. Планираният бюджет за реализиране на бъдещи проекти е 209 085 хил. лв.;

* Зона с публични функции с висока обществена значимост, включваща централната градска част, парк „Митрополит Методи Кусев (Аязмото) и Станционната градина. Предвиденият бюджет за зоната е 241 765 хил. лв.;

* Зона с потенциал за икономическо развитие, включваща Индустриална зона-изток и Индустриална зона-запад. Средствата предвидени за нея, са в размер на 301 478 хил. лв.

През новия програмен период в Стара Загора ще се реализират значими проекти, които ще допринесат градът да се превърне в проспериращ културен, административен, транспортен и университетски център, увери Георги Симеонов.

По темата за ролята на Европейската сметна палата при осъществяване на контрол върху изразходването на европейски средства в работната среща взе участие Илиана Иванова, представител на институцията.

Всяко изразходвано евро от бюджета на Европейския съюз подлежи на одит и контрол, което определя важната роля на палатата. Г-жа Иванова обясни, че се одитират както националните органи и системите за контрол на страните-членки като цяло, така и бенефициенти по проекти, финансирани от Европейския съюз до най-малките фирми, организации и отделни фермери. 
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн