Областният управител връчи отличия на лекари

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова се срещна с представители на Регионалната лекарска колегия – д-р Георги Бакоев (председател), д-р Слави Славов (член на УС), с отличените лекари д-р Станимир Трошев и д-р Ангел Будаков. Заради ангажименти с пациенти в срещата не се включиха д-р Мирка Колева и доц. Александър Юлиянов. Областният управител покани удостоените с награди наскоро лекари, за да изрази своята почит, както и признанието на обществеността за успехите в медицинската професия. “Това е най-хуманната и благородна професия, която изисква ежедневните Ви усилия и постоянство за опазване на здравето ни. Помощта Ви е неоценима”, каза Живка Аладжова.

По време на срещата лекарите разговаряха за приоритетите в регионалната политика в сферата на здравеопазването, за необходимата подкрепа на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”, за приоритетите в новия програмен период 2014-2020 г. И за благородната професия на лекаря. “Вашият висок професионализъм заслужава признание, Вие сте гордостта на Стара Загора”, подчерта Аладжова, връчвайки грамотите на д-р Ангел Будаков – специалист-анестезиолог от “Комплексен онкологичен център – Стара Загора” ЕООД за изключителния му принос в болничната помощ, и на д-р Станимир Трошев – специалист-офталмолог от Медицински център “Трошев” – Стара Загора за изключителния му принос в офталмохирургията.

Д-р Бакоев получи отличията на д-р Колева и на доц. Юлиянов: на д-р Мирка Колева, специалист Вътрешни болести, ОПЛ в Стара Загора за изключителния й принос в първичната извънболнична помощ и на доц. д-р Александър Юлиянов, ръководител на Клиниката по хирургия на МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД – Стара Загора, международно признат експерт в областта на коремната хирургия и онкология, за изключителния му принос в развитието на хирургията.

Лекарите изразиха своята благодарност и се впуснаха в ползотворна дискусия в подкрепа за излизане от кризата на МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”. Областният управител сподели решенията, до които стигнаха гражданите по време на заседанието на Обществения консултативен съвет. “Обществената подкрепа е толкова необходима, колкото и подкрепата от държавата”, категоричен бе председателят на РЛК д-р Бакоев. Според него в Стара Загора трябва да се води политика за задържане на медицинските кадри и за запазване на медицинския факултет. “Негативизмът, насаждан през последните години към лекарската професия, не ни отказа да работим”, каза д-р Славов. По неговите думи всеки лекар милее за своите пациенти и бди денонощно за здравето им. “Радваме се на признанието на обществото, най-вече когато получаваме благодарността на обикновените българи за добре свършената работа”, каза д-р Трошев.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн