В Регионалния музей този четвъртък: Разкриват тайните на велика древна цивилизация по нашите земи

STZAGORA.NET
Всеки последен четвъртък от месеца от 17,30 часа в лекционната зала на музея очаквайте информация за нови книги, интересни научни открития, археологически проучвания и находки, дискусии по теми, които са предмет на проучване както от музейни специалисти, така и от любители на историята.

На 31 октомври 2013 г. ще се проведе поредната интересна лекция: Тайните на язовир “Тича”. Лектор ще бъде доц. д-р Стефан Чохаджиев от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Сензационно откритие в халколитно селище по поречието на Камчия доказва, че там е живяла велика цивилизация. За археологическите проучвания на обречените на унищожение праисторически могили и некрополи в чашата на язовир “Тича” и за новите изводи относно селищната структура и архитектура в праисторията разказва доц. д-р Стефан Чохаджиев – преподавател във Великотърновския университет и ръководител на разкопките на обекта.

Входът е свободен.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн