Вдигат католическа църква и католически образователен център по пътя за Дъбрава

STZAGORA.NET

В ранния следобед в събота, навръх Димитровден, положиха първия камък на католическа църква с образователен център в Стара Загора. Тя ще бъде вдигната до 3 години на ул. “Бончо Бонев” (по пътя за кв. Дъбрава), над стадион “Берое”. Църквата ще се нарича „Дева Мария – помощница на християните”.

Освещаването на първия камък на новата църква направи д-р архиепископ Януш Болонек, Апостолически нунции на Ватикана в България. Тържествена литургия извърши Апостолическият екзарх в България монсеньор Христо Пройков, духовен водач на католиците в България. От името на Старозагорската митрополия приветствие по повод събитието поднесе епископ Инокентий Крупнишки, викарий на Старозагорския митрополит Галактион.

Църквата и образователният център с 12 класни стаи и общежитие за 30 души ще са свързани архитектурно (на снимката). В католическата църква ще служат чешки монаси-салезиани.

В церемонията участва и Богдан Паташев, представител на посолството на Малтийския орден у нас. От името на Ордена той дари микробус за учениците на бъдещия образователен център.

Момент от честване в Католическата църква в Стара Загора, с местните миряни-католици


#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн