От 4 ноември започва електронното класиране за прием в детските ясли в Община Стара Загора. Вижте правилата

STZAGORA.NET
На 4 ноември 2013 г., в 10.00 ч. ще стартира електронната система за прием на деца в детски ясли и яслени групи в Обединени детски заведения в Община Стара Загора. От тази дата ще могат да се попълват електронните заявления за участие в класиранията.

От днес, 25 октомври, 10.00 ч. на адреса на Община Стара Загора www.starazagora.bg, в раздела “Прием в детските градини” или на https://priem.starazagora.bg ще бъдат активни само правилата за участие в класиранията, за да може всеки един родител да се запознае подробно с тях.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Кандидатстването за детска ясла и за яслена група в ОДЗ става чрез подаване на две отделни заявления. За едно ЕГН може да има два активни входящи номера – един за класиране в детска ясла и един за класиране в яслена група на ОДЗ. За детските ясли се кандидатства по Правилата и критериите за прием на яслите, а за яслените групи на ОДЗ по Правилата и критериите за прием на яслени групи в ОДЗ.

Първоначално на сайта за прием ще бъдат активни само Правилата, за да може да се запознаете с тях.
След това ще бъдат качени и Ръководствата за интернет подаване на заявления. Запознайте се подробно с тях и ако имате въпроси ги отправете във формата за обратна връзка.

На 04.11.2013 г. от 10.00 часа ще се активира и раздел „Заявление за прием“, „Регистриране на заявление за прием през интернет“.

След попълване на заявление за участие в класиране ще получите входящ номер. С него ще участвате в класирания за прием от месеца и годината, които сте заявили, и по алгоритъма, oписан в правилата за прием (Раздел „Нормативна уредба”).

Получаването на входящ номер не означава, че детето Ви е прието в детско заведение. За да бъде прието, е необходимо:

1. Да участва в класиране.
2. Да бъде класирано. Резултатите се публикуват в раздел „Резултати от класирания”.
3. Да?бъде записано в детското заведение, в което е класирано, в срока за записване, обявен от общината за всяко класиране.

Ето и кратка извадка от Правилата:

1. Заявителят (родител или официален настойник) и детето да са с постоянен или настоящ адрес в община Стара Загора

2. Всички деца, кандидатстващи за прием в детска ясла или яслена група в ОДЗ на територията на Община Стара Загора, задължително трябва да се регистрират в електронната система.

3. Регистрация в системата може да се направи само по един от двата начина:
- или по електронен път (онлайн);
- или чрез подаване на заявление, в което и да е детско заведение – детска ясла или ОДЗ (в този случай директорът ще въведе данните в системата).

4. Минималната възраст за получаване на входящ номер за участие в класиране за яслена група в ОДЗ е навършена 1 година (12 месеца). В момента на подаване на заявлението се прави автоматична проверка за възраст и при условие, че детето няма навършени 12 месеца – не може да получи входящ номер.

5. Входящ номер за участие в класирането за детска ясла може да се получи след издадено ЕГН на детето, т.е. от 0 месеца. До класиране се допускат деца, навършили минимална възраст 10 месеца в месеца, в който се извършва класирането. В момента на класирането се прави автоматична проверка за възраст и при условие, че детето не навършва 10 месеца в месеца на класирането – не участва в класирането.

6. Максималната възраст за получаване на входящ номер за класиране за ясла и яслена група в ОДЗ е 2 г. и 6 м.

7. Класирането се извършва според събраните от всяко дете точки:

а) Първо се класират децата с точки, в низходящ ред по броя точки и според желанията. При равни условия се класират според входящия номер.

б) След това се класират децата без точки и с работещ родител. При равни условия се класират според входящия номер.

в) Накрая се класират децата без точки и с неработещ родител. При равни условия се класират според входящия номер.

8. Родителите записват класираното дете в определения срок.
#

share button

1 коментар on “От 4 ноември започва електронното класиране за прием в детските ясли в Община Стара Загора. Вижте правилата”

  • частна детска ясла в София wrote on 11 декември, 2013, 9:52

    На пръв поглед правилата, по които става класирането изглеждат простички, но преди две седмици разбрах, че ако детето ми е прието и си ходи на ясла, а аз си изгубя работата детето ми автоматично губи правото да ходи на ясли. Това дали е така наистина? Тъй като виждам, че в условията на класирането, което сте описали, че накрая се класират все пак и деца с безработен родител. Аз съм на граждански договор, това има ли значение? Гражданския ми договор изтича след 3 месеца. Благодаря предварително за отговора!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн