Бойко Борисов и Живко Тодоров прерязаха лентата на новата спортна зала “Иван Вазов” в Стара Загора

STZAGORA.NET


Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров участваха този следобед в откриването от 16.00 часа на новата многофункционална спортна зала “Иван Вазов” в Стара Загора. Присъстваха и председателят на Общинския съвет Емил Христов, зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова, общински съветници и депутати от ГЕРБ, както и стотици млади хора, които ще спортуват тук.

Зала “Ив. Вазов” беше построена това лято край едноименното училище в града. Разполага с 520 места и в нея ще се упражняват няколко вида спорт – футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и др. Стойността й е 2,5 млн. лв. 1 млн. лв. отпусна правителството, а за разлика от другите градове, които също получиха средства за спорт, Община Стара Загора дофинансира проекта с още 1,5 млн. лв., за да се вдигне голямо и удобно спортно съоръжение.

След водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Галактион, епископ Инокентий и други старозагорски свещеници, лентата прерязаха Бойко Борисов и Живко Тодоров. В словото си старозагорският градоначалник припомни, че правителството на ГЕРБ е отпуснало 800 хил.лв. за възстановяване на осветлението на стадион “Берое”, 1,2 млн. лв. за новата изкуствена лекоатлетическа писта на стадиона, на която това лято се състоя Балканиадата по лека атлетика.

“Благодарение на тази помощ ние имаме възможност да възстановим спортните традиции на града ни и да направим така, че младите хора да спортуват по залите, да се занимават с нещо градивно, а не да стоят само по компютрите и да търсят различни пороци, каквито не липсват в днешно време. Затова искам да стисна ръката на г-н Борисов в знак на благодарност от името на гражданите на Стара Загора и да го поканя да прережем заедно лентата, защото той осигури парите за тази зала” – каза Живко Тодоров. За спортните клубове новата зала ще бъде отворена от понеделник, откогато ще могат да тренират в нея по график, съобщи кметът.

“Като станах кмет на София, столицата на България нямаше спортна зала. Като отидох в Пловдив – втория по големина град, също нямаше зала. Дойдох в Стара Загора – няма зала. Е, какъв спорт ще развиваме в България тогава, си зададохме въпроса. И само за три години и половина след това София имаше прекрасна многофункционална зала и още няколко такива; Пловдив има няколко, и Стара Загора има. Не искам да изброявам другите градове. Затова ви пожелавам да сте живи и здрави, на пистата да има добри лекоатлети, тук – баскетболисти и волейболисти, “Берое” – шампион, и най-вече да се радвате на живота, защото Стара Загора е един прекрасен град. Честито!” – каза в словото си Бойко Борисов.
#

споделяне на връзка

1 коментар on “Бойко Борисов и Живко Тодоров прерязаха лентата на новата спортна зала “Иван Вазов” в Стара Загора”

  • ии wrote on 5 декември, 2014, 22:48

    Роса е влюбена в сашо


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн