Сдружение „Трансформатори“ представя проект „ЗаГорска Медия“, финансиран от дарителска програма „Загорка Зелен Фонд“

STZAGORA.NET

„ЗаГорска Медия“ е експериментален проект, който има за цел да предостави на неправителствени организации и граждански сдружения възможност за интерактивна и нискобюджетна комуникация с публиката. Проектът ще се изпълни в периода октомври–ноември тази година на ключови места в Стара Загора с финансовата подкрепа на „Загорка Зелен Фонд“ 2013.

Какво ще се случи през следващия месец в Стара Загора?

Днес и в петък сдружение “Трансформатори” ще монтира 5 медийни точки в центъра на Стара Загора (вижте ги на картата), чрез които всички посетители и жители на града ще могат да се запознаят с интересни екологични инициативи и дейности както в областта, така и в цяла България.

Новите за града лампи-проектори ще прожектират върху земята (пешеходна алея) фасада на сграда, като целта е да се покаже алтернативен начин за реклама в градска среда с минимално използване на ресурси. В рамките на проекта акцентът ще е върху темата за опазване на околната среда с популяризиране на хубави инициативи, проекти и организации в тази сфера. Ще се представят вдъхновяващи хора и техните каузи за спасяване и опазване на околната среда и развитие на екологична култура.

Проектът стартира на 25 октомври (петък). Част от темите са опазване на пчелите, защитени територии в България, последиците от добива на въглищата, защита на птиците и др.

„ЗаГорска Медия“ дава възможност да се провокира ново отношение към рекламата и комуникацията в градска среда с възможно най-нисък екологичен отпечатък. „ЗаГорска Медия“ е продължение на мащабен и дългосрочен проект „Градска медия за култура“ (http://transformatori.net/media-kultura/) за иновативна промяна на медийните средства за реклама в градска среда. За изработката на медийните съоръжения ще бъдат използвани инструменти на Bosch, както и помещението “Лаборатория за градски дизайн” към Университета по архитектура, строителство и геодезия – София.

Проектът се реализира в партньорство с община Стара Загора.

Проектът във facebook: https://www.facebook.com/events/639528216097944/
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн