Общественият консултативен съвет стана колективен член на Регионален академичен център – Стара Загора

STZAGORA.NET
Общественият консултативен съвет (РАЦ) да бъде колективен член на Регионален академичен център – Стара Загора. Това реши заседанието му днес, след като регионалният координатор на РАЦ Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора, представи структурата на БАН.

Членове на Регионалния академичен център са фирми с иновативен бизнес и научен потенциал или работят в областта на иновациите. БАН изгражда националната мрежа от академични центрове с цел да се подобрят условията и предпоставките за по-широко и по-пълноценно сътрудничество и интеграция между институтите на БАН и техните подразделения в отделните региони на страната с университетите, регионалния бизнес, общините и неправителствените организации, разказа инициативата Стоилов. По думите му всеки член на Обществения съвет ще получи по електронен път материал, разработен от група учени на БАН, наречен Възгледи за основните национални цели, който предвижда дискусия по жизненоважни проблеми за бъдещето на нашата държава, за да се определят ясно националните цели, приети с възможно максимална степен на съгласие. Това е важно за устойчивото развитие на България и за извеждане на приоритетите ни в дългосрочен план, подчерта Областният управител Живка Аладжова, която заяви подкрепата си за иновативните инициативи.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн